Lasersko graviranje

Jednom riječju umjetnost, novog vremena. Lasersko graviranje je spoj moderne tehnologije i kreativnosti Vas samih u osmišljavanju odekvatnog proizvoda koji Vam je potreban.

EPILOG LASER, garancija kvaliteta i brzine obrade materijala.

Koristeći sopstvenu maštu i dizajniranju nekog proizvoda a uz pomoć laera možete dobiti reprezentativni proizvod, kako reklamni tako i komercijalni koji možete ponuditi svojim klijentima. Princip laserskog graviranja predstavlja proces prilikom kojeg se paljenje, topljenjem i isparavanjem materije dolazi do željenog oblika proizvoda.

U Obradi materijala laserskom tehnologijom postoje brojne prednosti, a to su da nema kontakta, proces je čist i suv, fleksibilan i ekonomičan. Jedini alat koji koristimo prilikom graviranja, sečenja i markiranja je svetlost, odnosno preciznije laserski snop. Laserske gravure su trajne, otporne na hemikalije, UV zračenja i ogrebotine.

Materijali za lasersko graviranje

Garanciju kvaliteta i preciznosti kod laserskog graviranja daje nam pouzdanost mašine. Posjedujemo mašinu proizvođača EPILOG koja je lider u laserskoj gravuri u svijetu.

  • Koje materijale možete gravirati ili sjeći kod nas? Od drveta, preko klirita do kože i mermera...spisak je dug.
    Maksimakna veličina graviranja je 610 x305 mm, a maksimalna visina materijala 150 mm,
    Rezolucija može biti od 75 do 1200 dpi.

Ispod se nalazi lista nekih od najpopularnijih materijala koje smo obrađivali.

Ako imate neki materijal koji bi želeli da testirate kod nas, slobodno se javite !

MATERIJALI GRAVIRANJE SIJEČENJE
Drvo + +
Klirit + +
Tekstil + +
Keramika +  
Delrin + +
Koža + +
Papir + +
Guma + +
Plastika + +
Mermer +  
Staklo +  
Sunđer + +
Poliuretan +  
Klingerit + +

NAPOMENA: zbog same prirode materijala koji u sebi sadrže PVC nismo u mogućnosti da ih obrađujemo.

Naime, prilikom obrade ovakvih materijala oslobađaju se materije koje u kontaktu sa kisonikom iz vazduha stvaraju vrlo agresivne supstance koje nepovoljno utiču na sve delove mašine a posebno optiku koja predstavlja najosetljiviji deo sistema.